Home » Nieuws

Nieuws over ons & onze alkmaarse speciaalbieren

Op TV en radio dit weekend!

Naar aanleiding van ons jubileumbier voor de Grote Kerk Alkmaar zijn wij in diverse lokale en landelijke media te zien en beluisteren. Zag je ons vrijdagavond voorbijkomen bij Eva Jinek? Zo niet, kun je de uitzending hier terugkijken, vanaf minuut 35 zijn wij te zien.

Vrijdag kon je ons zien in een reportage van NH Nieuws en zaterdagavond zijn we tussen 19.0 en 20.00 te beluisteren op Radio 5

Aan aandacht geen gebrek, proost op 500 jaar Grote Kerk.

Beleef Alkmaars bier!

Lees meer »

Verkooppunten van het nieuwe bier

Vanaf vandaag kun je op diverse plaatsen ons nieuwe jubileumbier krijgen, zowel in de horeca als in winkels. Hieronder een overzicht van de huidige verkooppunten. Mis je een verkooppunt? Laat het ons weten via ons Contactformulier!

Winkels:

Bierwinkel Alkmaar

Kaashandel Daan Blankendaal

Winkel van de Grote Kerk Alkmaar

Delicatessenzaak Bolle Hendrik Tuitjenhorn

Horeca:

Grote Kerk Alkmaar

Eetcafé de Binnenkomer

Grand café Klunder

Grand café Het Gulden Vlies

Stedelijk Museum Alkmaar

Proeflokaal de Boom

Proeflokaal de Kleine Deugniet

Lees meer »

Perspresentatie producten 500 jaar Grote Kerk

Deze week presenteerden wij ons nieuwe bier, 't Cieraedt van Alkmaar, samen met andere lokale ondernemers in Grand café Klunder. Ter ere van 500 jaar Grote Kerk zijn er door enkele ondernemers speciale producten ontwikkeld.

Kaans Kaashandel maakt een uniek kaasje, Wij komen met een speciaalbier, Fermento gebruikt een origineel recept voor brood en koekjes en ook is er een chocoladetablet gemaakt door Lagosse Chocolade BV.

De producten zijn te koop in de winkels van de ondernemers en tijdens de zomeropenstelling in het winkeltje van de Grote Kerk Alkmaar. Ons jubileumbier zal ook verkrijgbaar zijn in Grand Café Klunder en andere horecagelegenheden en speciaalzaken.

Foto: Erna Faust

Lees meer »

Vandaag is de officiële bekendmaking van de naam van het bier voor de viering van 500 jaar Grote Kerk

't Cieraedt van onse Stadt, het proncksel der gebouwen,
Mach ydereen met recht ons Kercke wel voor houwen,
Want soeckt ghy frayigheydt, doorluchtigheydt, en kunst?
Roem mach wel sonder schroom daer wenden Oogh en gunst"

 

Dat is de tekst die Cornelis van der Woude schreef in zijn Kronyck van Alkmaar in 1743. Dat insprireerde ons tot de symbolische naam van het speciaalbier dat wij ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Grote Kerk brouwden.

Het bier draagt de naam: 't Cieraedt van Alkmaar, als verwijzing naar de centrale plaats die het gebouw heeft in de stad door de jaren heen.

Vanaf 16 februari is het bier bij de opening van het jubileumjaar te krijgen in de Grote Kerk en Grandcafé Klunder aan het Canadaplein.

Ook is het vanaf 17 februari op diverse plekken in Alkmaar te verkrijgen.

Proost op 500 jaar Grote Kerk!

Lees meer »

Een eerbetoon aan 500 jaar Grote of Sint Laurenskerk

Het jaar 2018 betekent voor de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar een jubileumjaar. Dit jaar bestaat een van de meest markante en historische gebouwen uit de Alkmaarse binnenstad 500 jaar.

Om te vieren dat wij Alkmaarders al 500 jaar de Grote Kerk in ons midden hebben, heeft Brouwerij de Die een speciaalbier ontwikkelt. Als eerbetoon aan de kerk en de stad Alkmaar.

Met een naam zoals die past bij Brouwerij de Die, en een speciaalbier dat voor alle Alkmaarders en bezoekers het drinken meer dan waard is! Kijk voor meer informatie over het jubileumjaar op de website van de Grote Kerk

Vanaf medio februari zal het bier op diverse plaatsen verkrijgbaar zijn, en uiteraard in de Grote Kerk zelf!

 

Proost op 500 jaar Grote Kerk

Lees meer »

Knus, goed gevuld proeflokaal viert het eerste rondje

In een druk & gezellig proeflokaal De Kleine Deugniet is het derde Alkmaarse bier van Brouwerij de Die gelanceerd: 't Swaart van Cabeliau.

De "echte" Jacobus Cabeliau was, samen met enkele andere leden van Vive les Gueux, hoogstpersoonlijk aanwezig om het bier in te luiden.

Vanaf woensdag 20 december is het bier op de bekende plekken te verkrijgen in Alkmaar.

Beleef Alkmaars Bier!

Lees meer »