Onze Bieren

De bieren van Brouwerij de Die vallen allen in de categorie Speciaalbier. Wij brouwen Alkmaarse speciaalbieren met een hint naar het rijke verleden van de stad Alkmaar en haar inwoners. Speciaalbier, Alkmaar en geschiedenis inéén: dat is Brouwerij de Die.


 "Dirk Duyvel Blond"

Dirk Duyvel Blond is een volgens Belgische stijl gebrouwen blond speciaalbier met komijn en een vleugje koriander. Beleef Alkmaar en de geschiedenis van het beleg met dit lekkere doordrinkbare bier.
 

Het eerste officiële speciaal bier van Brouwerij de Die is verkrijgbaar vanaf 17 mei 2017 op diverse plaatsen in Alkmaar.

                                  
6.3˚ alc. Vol.

 

 

 

 "8 October Ontzetbier"
8 October Ontzetbier is  voor het Alkmaarse feest van het jaar gebrouwen. Gebrouwen met gember, waardoor dit verfrissende bier die kenmerkende zoete smaak krijgt.

 Dit typische Alkmaarse speciaal bier heeft een alcoholpercentage van 5,5˚ alc. Vol.

 

 

 

 

 

 

t Swaart van Cabeliau

Een sterk najaarsbier met vier mouten, korianderkruid en de passie van de brouwer. Een stevig speciaal bier zoals de naam al doet vermoeden, met complexe smaaktonen. En, net als de voorgaande bieren van Brouwerij de Die, Alkmaars bier met een historisch Alkmaars verhaal erachter.

 

 

 

 

 


t Cieraedt van Alkmaar

Ter ere van het 500 jarige jubileum van de  Grote Kerk Alkmaar maakten wij een bijzonder speciaal bier.

Dit blonde jubileumbier is licht moutig en heeft een fris fruitige smaak.  Met 5,8% is het een prima terrasbier dat Alkmaarders en bezoekers aan de Grote Kerk zal verrassen. De naam 't Cieraedt van Alkmaar verwijst naar de tekst uit de "Kronyk van Alkmaar" van C. van der Woude.

 

 

 

 

t Witte Fortuin

In samenwerking met Kaeskoppenstad hebben wij in 2019 een witbier mogen ontwikkelen en brouwen. Naar aanleiding van een enquête die we in 2018 tijdens dit evenement hebben gehouden was onze  opdracht: Witbier - Citrus - niet te hoog in de alcohol.

Dit ambachtelijke gebrouwen witbier is met 4,5% een prima bier om in de zon van te genieten. 't Witte Fortuin is vernoemd naar de voormalige bouwerij, het Fortuin, aan de Laat te Alkmaar. De brouwerij heeft tot 1891 dienst gedaan en is later dat jaar afgebroken.

 

 

 

Casenbroots

Een diep gekoesterde wens van de brouwerij is in vervulling gegaan. Casenbroots ons bokbier zag het levenslicht in augustus 2020. De naam Casenbroots komt van de opstand van het Kaas en Broodvolk die Alkmaar heftig in zijn greep heeft gehouden. Spreek Kaas en Brood maar eens snel uit.

Dit ambachtelijke gebrouwen bokbier is met 6,0% echt een bier om de herfst mee door te komen. 

 

Brouwerij de Die, speciaalbier ONTwikkeld in Alkmaar
Beleef alkmaars bier!