Home » Onze Bieren

Onze Bieren

De bieren van Brouwerij de Die vallen allen in de categorie Speciaalbier. Wij brouwen Alkmaarse speciaalbieren met een hint naar het rijke verleden van de stad Alkmaar en haar inwoners. Speciaalbier, Alkmaar en geschiedenis inéén: dat is Brouwerij de Die.

 

 

“ Dirk Duyvel Blond"
Dirk Duyvel Blond is een volgens Belgische stijl gebrouwen blond speciaalbier met komijn en een vleugje koriander. Beleef Alkmaar en de geschiedenis van het beleg met dit lekkere doordrinkbare bier.
 

Het eerste officiële speciaalbier van Brouwerij de Die is verkrijgbaar vanaf 17 mei 2017 op diverse plaatsen in Alkmaar.

                                  
6.3˚ alc. Vol.

 

 

 

 "8 October Ontzetbier"
8 October Ontzetbier is vanaf 2017 het exclusieve bier voor dit Alkmaarse feest. Gebrouwen met gember, waardoor dit verfrissende bier die kenmerkende zoete smaak krijgt.

In samenwerking met de 8 October Vereeniging schenken we dit bier exclusief op de jaarlijkse Zuurkoolmaaltijd tijdens de Ontzetviering. En uiteraard is het bier te koop op diverse plekken in Alkmaar.

 Dit typische Alkmaarse speciaalbier heeft een alcoholpercentage van 5,5˚ alc. Vol.

 

 

 

 

t Swaart van Cabeliau

Een sterk najaarsbier met vier mouten, korianderkruid en de passie van de brouwer. Een stevig speciaalbier zoals de naam al doet vermoeden, met complexe smaaktonen. En, net als de voorgaande bieren van Brouwerij de Die, Alkmaars bier met een historisch Alkmaars verhaal erachter.

Ter ere van het 500 jarige jubileum van de  Grote Kerk Alkmaar maakten wij een bijzonder speciaalbier.

Dit blonde jubileumbier is licht moutig en heeft een fris fruitige smaak.  Met 5,8% is het een prima terrasbier dat Alkmaarders en bezoekers aan de Grote Kerk zal verrassen. De naam 't Cieraedt van Alkmaar verwijst naar de tekst uit de "Kronyk van Alkmaar" van C. van der Woude.